28 och den 29 December och 263 stycken filmer

Heej, bloggen, jag skrev inte så mycket igår, eller jag skrev närmare sagt ingenting, för att jag gjorde ingenting, och då tyckte jag att det inte var lönt att skriva någonting.xD...och det var den 28 december, dagen efter ( 29 va,,??..xD) så var vi ute i sommarstugan, när vi kom dit in så var det -6 kallt,,,brr!! men vi var bara där typ en halvtimme sedan åkte vi hem, Jo förresten igår, så fick vi låna en STOR film låda med 263 stycken ner laddade filmer,,haha ( Kan paul slå de, Eve??) det var ASSSS mycket, killen som vi fick lådan av hade typ sett ALLA filmer, han hade skrvit alla filmerna på ett papper så man kunde typ välja, men det fanns ju filmer som jag ALDRIG hade hört talas om!..haha..så vi tittade på filmer den dagen, och i dag har vi också seett filmer.xD..:)..hoppas jag ska göra nåt roligare imon, HAR NI KOLL PÅ VAD JAG SKA GÖRA IMON?? INNEEEEEEEBAAAAAAANDDDYYYYY...INNEBANDY!!!



                                       Cya Fellows and all the readers                      Christian




Innebandy och TANGENTBORDET!!

Hej, bloggen idag har jag koncentrerat mig 100% pa att vara utvilad och laddad till innebandyn, och det var jag, klockan kvart i 4 sa gick jag over till min farbror, och sa korde vi dit, n'r vi kom fram sa stod det en gubbe och vantade, sen kom det en till och en till, men vi behovde vara 6 sycken for att kunna fa i gang nagot seiost spel, och vi fick bara  i hopp 5 gubbar, sa det blev inget spel,xD, men under veckan sa ska vi spela hoppas vi!!, narmare sakt, ONSDAG!!
annars har jag inte gjort ett skit, jag ska vell forhoppningsvis till min kusin, snart!! och se vad hon har kopt for onodigt pa mellandagsrean!! TILL DEN HAR DAGEN, SA VILL JAG SAGA>(,,,'H VAD FAN DET GAR INTE, JAG VILLE SAGA EN OLYCKLIG SMILES,,,HEJ DA







CYA FELLOWS AND ALL THE READERS                               CHRISTIAN

Sommarstugan och Snöbollskrig

Heej bloggen, idag har jag som ni alla vet vart i sommarstugan, det har varit kallt, men kul. När min pappa började värma bastu, så kom sedan min farbror och min farmor gående på skogs vägen, då tänkte jag '' har dom gåååååååååt enda från Hällefors till vår sommarstuga ?? '' det är typ 1,5 mil!! men det hade dom inte, dom hade inte bara kört in hela vägen, för att min farbrors bil hade fastnat, och dom fick inte loss bilen. Så vi fick hjälpa dom sen. Allafall vi gick in i batun jag och min pappa, det var gööööt, det var länge sedan jag hade bastat riktig ved bastu. Efter bastun började jag kasta lite snöboll, haha det var kuuuuul!! tänk att det var dryga 1 år sedan jag gjorde det sist. haha det var också skiiiiiit kul, Efter det åkte vi hem. GUUUUUUD vad kul det ska bli imorgon när jag ska spela innebandy!!... hoppas det blir lika kul som jag hoppas att det ska bli...



                    Cya Fellows and all the readers                              Christian





Visste ni att

Om man krockar med en bil som kör i 50 km/h så får du lika mycket skada som att hoppa från 3:e våningen ur en lägenhet. 

Sommarstugan Och Varför Kursiv ??

Heej bloggen, idag vaknade jag 10, eller vi hade alarm klockan 10..:) så jag gick upp, men syrran var tröööööt så vi kom inte i väg förrän klockan 12..:) men det gick bra endå, skriver jag med kursiv nu? Jag tror jag råkade komma åt den knappen på tangentbordet och det går inte bort..! haha skit i de, :) allafall, vi kom iväg klockan 12, sedan åkte vi til ICA och köpte korv som vi tänker grilla sen, senare mot kvällen.

Sedan åkte vi till stugan, och jag började skotta snö, för NU är det mycket snö. jag skottade typ i tre kvart sedan började jag att frysa, så jag bad min pappa hämta laptopen som låg bilen och her i am...:)..När vi började att elda stugan så var det -4 här inne och nu är det + 15, vi siktar typ på + 25 eller nåt, för det är fortfarande kallt på golvet känner jag.

Jag hoppas att min farbror och mina kusiner och min farmor kommer hit och hjälper oss att skotta snö. ( oss, eller dom, det är min farsa och min syrra som skottar just nu,) Nu åker det förbi en snöskoter på isen, haha då MÅSTE det gå att gå på isen tycker man, men ingenting är den självklarhet, oh...pappa kom nyss och frågade om han skulle starta bastun, jaj sa bara '' JA!!! ''  Ni kanske tycker att min blogg ser ful ut, och det gör den, jag ska fixa det när jag kommer hem, på onsdag, för jag vill inte börja krångla på min pappas data, men lugn den ska ändras!


                                   Cya Fellows and all the readers                              Christian



                                                                                                               





VISSTE NI ATT ??

Bastu, heter sauna på både finska, danska, och engelska, och kanske några andra språk..:)

Nästan Michael Jackson och Is På Sjön

Heej bloggen, idag har jag inte gjort så mycket, jag vaknade klockan 12 ( personligt rekord, tror jag ) sedan satte jag mig framför TV:en, när klockan var 3 så satt jag fortfarande och tittade på TV, då tittade jag på tv tidningen och stod det att det var en Michael Jackson konsert på tv4 + klockan halv 6, så det försökte jag boka in, men klockan 4 kom min pappa och sade att han ville ut,! och det kunde jag hålla med honom om, vi hade ju suttit inne hela dagen, sen klockan 10 igår kväll till nu, xD , så där sprack min konsert, :(
men jag kan säkert ladda ner den konserten på tankafett,xD jag menar jag kan hyra den, :)
oh,,var var vi...just ja, ut! ja..eh..vi hämtade upp min farmor sedan åkte vi ner till sommarstugan, där var det kallt, kallt och kallt. Vi började kasta in pinnar i brasan, och efter dryga en timme, så var det varmt i stugan..
Jag var inne ett tag, sedan blev jag rastlös, så jag gick ut och började kasta snöbollar,  ( vi fick kram snö i går, och det är vell på grund av att det har varit 0 gradit på nätterna ) Snön minskade och jag tänkte på att jag måste ha snö tills imorgon med, så jag slutade att kasta, min pappa gick ner till bryggan och jag hängde med, när vi kom ner var det is på sjön!!! min pappa gick ut på isen och testade om den höll OCH den höll..:)Efter sommarstuge bösöket, så stack vi hem, och började planera in morgon dagen, jag sätter 50 spenn på att jag kommer att ha roligare i morgon, ( sätter någon emot? ) för att i morgon ska vi till sommarstugan på förmiddagen och umgås med mina kusiner och lite annat folk, nu sitter jag och chattar och bloggar i fullfart...:)



HA EN RIKTIG GODJUL OCH GOTT NYTT ÅR,

PS: ALLA ANDRA AVENYN TITTARE, SERIEN BÖRJAR IGEN DEN 20 JANUARI

 

                  Cya Fellows and all the readers             Christian

 

                                                                                    


En Lyckad Julafton

Heej igen, haha det var typ bara 1-2 timmar sen jag la in inlägget '' Julafton '', Men i allafall vi ( Jag, min farsa, och min syrra ) gick över till min kusin, och där fanns HELA släkten, och då menar jag exakt HELA släkten 100%
liksom, båda mina fastrar,min farbror, min fasters kille, min farmor,, och många mer som var släkt till min faster eller något, Det var kul! att prata med folk man inte känner och så, haha i andra rummet så tittade dom på nordens jul konser, eller något sådant, och då skulle Michael Bolton sjunga hans hit lått, '' When A Man Loves A Woman '' och när han började sjunga, så skrek jag från köket, MICHAEL BOLTON!!! och då kom det en kille från vardagsrummet och sade, '' Hur fan kunde du de? jag ba, eh,,,jag vet inte, jag lyssnar vell mycket på smörsångare, han ba, haha okej, lite pinsamt,!! han tänkte typ att jag var väärldens töööönt, som lyssnar på sånt, men jag lyssnar på allting, Michael Jackson, Elvis Presley, Johnny Cash, och tydligen Michael Bolton. Sen gick alla hem, och då började vi också röra på oss, så vi gick också hem, Jag väntar nu bara på mellandagsrean och innebandy träningen på söndag.



                                     Cya Fellows                    Christian





                                                                                                        

From the movie '' I walk the line ''


Julafton

Heej bloggen, idag har det varit en vanlig Torsdag, jag har inte gjort någonting speciellt, haha jag bara skojar med er, haha..Det har varit julafton och det är det fortfarande, jag fick många roliga presenter, jag fick strumpor, mössor, handskar, godis, pengar, en tröja, parfym, sängkläder, en liten ficklampa, biokorts pengar, kikare, CD ( Johnny Cascha av min syrra, TACK SYRRAN, tips till nästa år, köp elvis CD då, :) så har jag all musik, som jag vill ha) och så fick jag mycket mer jag inte kommer på just nu, xD. JAG är jääätte nöjd med alla julklappar jag fick! Efter alla julklappar så åt vi julmat, MUMMS! Det var gött,, Efter maten så gick jag till kyrkogården för att hällsa på min farfar, han tyckte att det var kallt. Sedan gick jag hem till min farsa, vi kanske ska snart gå till mina kusiner, vi får se hur det blir,


FRÅN OSS ALLA TILL ER ALLA, GODJUL,

PS, jag kan inte skicka sms, för att min kontantkort är SLUT!!


                    Cya fellows and all the readers            Christian






                                                                                          

Bingolotte Jakt, Gröt Och Den Skumma Snubben

Heej bloggen, idag vaknade jag lite tidigare, ( jag vaknade omkring, 10.20 ) sedan ville jag sova ännu längre men vi skulle visst åka pulka, igeeen, det var roligare den hära gången, men jag pallade inte åka, :)..men jag såg på när mina syskon och min lilla, kusin åkte, det var roliigt. Men jag stod ju så klart inte och titade på HELA tiden, det kanske blev så att jag tog upp lite snö, och kastade på mina syskon och min lilla, kusin, det var roligt, haha, det var roligt. Sedan ville min farsa också vara med och kasta, så han började kasta också. Han sa att han tänkte '' snöbryna '' mig ( dvs mula) men han kom aldrig åt nacken eller ansiktet.

Sedan åkte vi till '' billiga Nicklas '' det är en lågbudget affär, ( dvs Ö o B ) där gick vi runt och tittade bara, sen hittade vi ett kanon pris på en CD! jag hittade en conna CD !! ( Cornelius Wreswik) jag köpte den för 39 kronor.
Det var ett lyckat köp! sedan så var vi sugna på att skaffa en bingolott till uppesittarkvällen, så vi stack till stor ICA ( i Hellefors så finns det 2 stycken ICA or och då kallas den lite större ICA, stor ICA, och det beror nog på att den ICAn är litte större, xD, haha, och så finns det den lilla ICAn som vi brukar kalla lill ICA eller ICA jouren)
och där fanns det tydligen inte, dom hänvisade bara till någon snubbe där utan för som skulle sälja bingolotter, och vi tittade och vi tittade men hittade inte snubben, så vi åkte till OKQ8, statoil, lill ICA, och Mikes Skog och Trädgård ( ungefär som Granngården ) men unegefär ALLA hänvisade till den snubben som stod utan för ICA, Guuuud, vad iriterande! att alla sa det, men men, vad kan man begära när man är i Hellefors,,xD Tillslut sade min farsa, '' vi tittar vid buss stationen '' och vi åkte dit och fär fanns det! sen ringde vi till min farbror som också köpte där, sen vid 6 tiden åkte vi till min farmor och där åt nästan hela släkten gröt. Det är en livsviktig, tradition. och nu orkar jag inte skriva mer, för jag ska se på '' ett päron till farsa '' Nu vill jag tacka alla läsare en riktig Godjul.

Efter solsken kommer regn, eller något liknande    



             Cya Fellows and all the readears                  Christian






                                                                                                    


Pant och Ingenting

Heej bloggen, idag har jag bara chillat ( dvs bara tagit det lugnt ) man gör inte så mycket i lilla, lilla Hellefors, eller rättare sakt, det finns inte så mycket att göra i lilla, lilla Hellefors. Jag sovde till klockan 11, som vanligt..:) sedan jag gick upp och var inställd på att göra nånting, men det blev inte så, jag tittade på TV till typ 2, sedan åt vi ( jag och min farsa ) och sen tog vi upp hans gamla pantburkar, som hade legat där sen sommras, tänk sen sommras!!
Gud vad de luktade illa, men om man får 232 kronor av pantburkarna så får dom lukta hur mycket de vill,,!!,,haha by da way sa jag att jag fick 232 kronor för pantburkarna, FAN! vad gööött!! nu ska jag spara pengarna till mellandagsrean...Göött,,,!! Sedan efter jag hade fått alla pengar, så stack vi hem och glös på '' Inglourious Basterds '' den var helt okej, men ingen succé för mig, 


Filmen '' Inglourious Basterds ''  får                   solar av 5


              

                                    Cya Fellows                             Christian





''Spar på krafterna, det kommer du tjäna på''


Finland vs Sverige, Helsingfors, 2003




Finland och Sverige möter varandra i Helsingfors, Finland, 2003. Finland gör en massa mål!!

Snö Och Tjockpannkaka

Heej..idag vakande jag klockan 11, och innan jag ens hann och säga '' Godmorgon'' till min farsa så skulle vi tydligen åka pulka,  Jag slängde i mig en macka och ett glas juice sedan var vi på väg till polstjärnan ( en stor, stor, backe i lilla lilla Hellefors ) Jag hade på mig min eftertraktade skoteroverall som jag har länge vellat ha på mig bland snödrivorna. Vi mötte mina syskon och mina mamma där också, det var kul att åka pulka, man hade nästan glömt hur man gjorde. När vi efter allt okande började frysa så var det dags för lite mat, vi åkte till min mormor och åt julskinka, finska efterlängtade morotslådor och köttbullar och mycket mer god jul mat, det är tur man bara äter all julmat på julen, tänk så hade man delat upp det att '' nu är det 4 månader kvar till jul då kan man ta en tallrik julmat'' och sen fortsätta tills det är bara en månad kvar, men då hade man nog inte vilja äta julmaten på julafton.

Efter all mat så busade jag lite med katten min, Rasmus, han är snart 7 år, han är gullig.!! MJAU!!,haha
han är så rolig, när han försöker vara smart och bita mig vid fötterna, men han blir bara sur när det inte gör ont på mig, för jag har dubbla strumpor på mig, pågrund av kylan, det är dryga -20 här, Efter all saliv på mina strumpor från Rasmus gick jag sedan och hällsade på min kusin. Hon blev som vanligt glad över att se mig, vi spelade Guitar Hero och sjöng Karaoke, jag är ingen direkt hejare på varken Guitar Hero eller Karaoke. Men det gick bra endå, hoppas jag.  Sedan ringde min farmor och sade att det fanns ''rouppsoua'' ( det är en slags tjockpannkaka) det var gött!.. efter tjockpannkakan så snackade med min farbror om innebandylaget han spelar. Jag frågade om jag kunde vara med och visa lite finsk sisu ( finsk sisu, dvs jävlar i namma) och det fick jag, så jag ser fram emot söndag, min första träning för BK BK, vad det nu står för, min syrras pojkvän frågade mig om killen som kom på lag namnet stammade, jag fattade inte först, men sen fattade jag,,haha,, Nu sitter och tittar på den första Rambo filmen, det är bäst tycker jag,!!  



                  Cya Fellows                                     Christian




''KOMIHÅG EFTER REGN KOMMER SOLSKEN''
                                                                                                                  

                              


Det här visste ni inte om Hellefors...

Hej, bloggen nu är jag på säker plats, i Hellefors, Det första jag reagerade på när jag kom hit var SNÖN.., Hällefors har bara ett rödljus, men 30 decimeter snö!!!..det visste jag inte att det skulle vara så mycket snö, som tur tog jag med min skoteroveroll, så om jag ska åka pulka eller göra snöänglar så behöver inte jag få snö i nacken..:) JIPPI...angående matchen så kanske jag inte ska säga så mycket..Jag skojar bara, så klart att Finland vann!! haha ...men jag tycker att Sverige hade mycket finare spel och bättre målchanser, i 3:e perioden stod det 3-3, och när pipan tjöt så stod det fortfarande 3-3... så det var dags för straffar, Finlands starka sida, ( dom vann mot Canada med straffar i år, eller var det förra året kommer inte ihåg..) Finland satte första straffen och det gjorde inte Sveirge,,så Finland vann!!,,men som sakt Sverige hade bättre spel..:(....Nu sitter jag i soffan hoss min farsa,i morgon ska jag förhoppningsvis åka pulka..


                     Cya Fellows                      Christian
                                                                                                    

Mitt Första Inlägg

Tjena, bloggen..det här är mitt första så kallade ''inlägg'' eh,,det var min syster som inspirrerade mig att skaffa en blogg..så jag tänkte varför inte..,:)...Idag ska Finland och Sverige spela ishockey...det ska bli spännande att se vem som vinner..
Finland brukar vara bra de två första perioderna..sen blir dom för malliga över att dom leder och sen går det åt helvete...som 2003 i Helsinki ( Helsingfors) när Finland ledde med 5 -0 över Sverige.. Och sista perioden så vänder Sverige och vinner med 6-5..hoooooppas att det inte blir så idag..

Nu sitter jag i bilen ¨på väg till Hellefors ( som ligger 1 timme från Örebro, 3 timmar från Stockholm, och skit många timmar från Sydafrika) hoppas vi snart är framme!!,,,fast jag vet att vi inte är det..:)

Skriver sen vem som vann matchen..Cya fellows                            Christian




                                                                                                     


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0